Нова Броудкастинг Груп става основен медиен партньор на кампанията "20 000 дървета за децата на България" и на "Национална залесителна кампания" - Пролет 2017

Нова Броудкастинг Груп става основен медиен партньор на кампанията "20 000 дървета за децата на България" и на "Национална залесителна кампания" - Пролет 2017. Това е част от цялостната стратегия на медията за показването и популяризирането на добрите примери за грижа и опазване на околната среда сред децата и младите хора в България, както и за трайното подобряване на живота и създаване на перспективи за по-сигурно бъдеще на българските децата.  

Кампанията "20 000 дървета за децата на България" се организира за трета поредна година от фондация "77" чрез националната инициатива "Когато станем 100 000 – ще посадим гора" (www.gorata.bg). Тя се провежда като лесна и приятна игра, както за децата, така и за техните родители и учители от цялата страна. До крайния срок за кандидатстване – 12 март, остават броени дни, а организаторите обещават всички записали се да получат възможността да участват в засаждането на 20 000 дръвчета, разпределени в минимум 200 награди. Те ще бъдат доставени безплатно до всяка точка на България, заедно с подкрепа и информация как да бъдат засадени правилно. 

Организаторите, заедно с партньорите си – експерти, ще подберат подходящи дървета за съответните места и обещават всеки взел участие в играта, да получи възможността да засади дърво. Видовете дървета ще бъдат широколистни и иглолистни, съобразени и съчетани с климатичните условия, почвите и други важни аспекти на района, в който ще се засаждат, в зависимост от това къде се намира спечелилото училище, детска градина или детско заведение. Повече за условията за кандидатстване може видите ТУК

"Национална залесителна кампания" - Пролет 2017 ще се проведе от 11 март до 9 април 2017 г. от Фондация "77", с участието на множество държавни горски стопанства и медийната подкрепа на Нова Броудкастинг Груп. Кампанията ще обхване територията на цялата страна, като ще бъдат проведени десетки събития по залесяване с доброволци на територията на България. Първото събитие ще бъде на 11 и 12 март за района на Невестино-Кюстендил-Благоевград и Перник с изваждане на над 30 000 бъдещи дървета, които ще бъдат подарени за бъдещото залесяване. Повече информация за кампанията и за това как може да се включите в нея  може да научите ТУК.