Недоволстват от десетки проблеми – от лоши улици и водопроводна система до прекъсване на тока

Два столични квартала - на бунт. Жители на „Панчарево” и „Горубляне” блокираха основни изходи на София. Причината за недоволството са десетки неуредици - от лоши улици и водопроводна система до прекъсване на тока. 

По обяд два от основните изходи на София бяха блокирани. Причините - избуялото недоволство на десетки хиляди жители на крайни столични квартали.

Аделина живее в село „Кокаляне” и има градинарски магазин в „Панчарево”. С проблемите с тока се сблъсква както вкъщи, така и на работа.

„Това е малък бизнес, но то е моят бизнес. Едно е вкъщи да нямам ток, едно е да погиват цветя, което е цялата ми налична стока, защото е студено”, заявява Аделина.

С парите, които печели в магазина, тя отглежда петте си сина. На 8 март обаче дори не е успяла да отпразнува деня на майката, защото нямало ток.

Така започват поредицата протести с блокада на пътя за Самоков.  Жителите на района искат качествена и непрекъсната услуга.

„Един представител на ЧЕЗ си позволи да каже пред множеството, че катериците са част от проблема и виждате ли те ходейки по тези жици съсипвали нещата”, разказва актьорът Срацимир Савов.

А от ЧЕЗ обещават да инвестират 300 000 лева за осъвременяване на мрежата и подобряване на електрозахранването в района. От понеделник предстои и ревизия на всеки стълб и отстраняване на проблемите. 

На няколко километра оттук и само час по-късно започна и друг протест, с друга блокада. Недоволни жители на „Горубляне” спряха движението по Околовръстния път.

„Искаме да ни направят канализация във всяка къща, искаме да ни оправят градинките, тротоари искаме всичко да ни оправят, като на всички нормални граждани”, заявява Емил.  

А протестът причини километрични задръствания. Пропускаха се само автобусите на градския транспорт и линейки.

„Ще изчакаме търпеливо, нямаме друг изход. Би трябвало да уважаваме претенциите на хората”, заявява Иван.

И едните, и другите протестиращи се заканват да продължат да блокират пътища, докато исканията им не бъдат чути. 

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.