Нова Броудкастинг Груп ще продължи стратегията си да печели нови зрители с разнообразни и иновативни продукциии и нови качествени български сериали

През цялото първо тримесечие на 2017 година NOVA продължава да печели интереса на активното население в България, затвърждавайки лидерската си позиция пред втората по гледаемост медия bTV, както в праймтайма и на среднодневна база, така и в най-важното звено на всяка медия - новините. NOVA убедително води в най-гледаното време сред активното градско население и най-младата и трудна за достигане аудитория на възраст 18-34 години.

Освен лидер сред политематичните телевизии, компанията отбелязва категоричен успех и на групово ниво с тематичните канали. През първото тримесечие на 2017 аудиторният дял на Нова Броудкастинг Груп и представлявани канали е с близо 10 пункта по-голям от този на БТВ Медиа Груп и представлявани канали. Най-голяма процентна разлика групата има сред младите зрители на възраст 18-34 години.

През есента на 2014 година NOVA отне лидерството от bTV, през 2015 го затвърди, а през 2016 година увеличи значително преднината си. Възходящото представяне на NOVA през първото тримесечие на 2017 е естествено продължение на тенденцията за увеличаване на преднината на телевизионния канал спрямо втората по гледаемост телевизия - bTV, и затвърждава NOVA като водещ телевизионен канал сред активното население през последните 3 години.

В периода 2014–2016 година NOVA поддържа непрекъснат растеж на аудиторния си дял, като през последните две години бележи ръст от над 20% сред всички основни и важни за телевизията целеви групи, както в най-гледаното време и на среднодневна база, така и за новините. Най-голямото увеличение се наблюдава сред най-младата и трудна за достигане аудитория на възраст 18-34 години.

Успешното представяне на NOVA през последните три години се превърна в постоянно поведение на медията. И през тази година Нова Броудкастинг Груп ще продължи стратегията си да печели нови зрители с разнообразни и иновативни продукции и да инвестира в нови качествени български сериали. Само в праймтайма на NOVA зрителите гледат реализирани в България програми като “Откраднат живот”, “Ние, нашите и вашите”, “Като две капки вода”, “София ден и нощ“, “Кошмари в кухнята“, “Аз обичам България“. Високата гледаемост на новините и информационните програми определя NOVA като предпочитания източник за новини и актуална информация, с най-опитните и разпознаваеми телевизионни водещи и репортери.

----------------------

*НБГ и представлявани канали: NOVA, DIEMA, KINO NOVA, DIEMA FAMILY, NOVA SPORT, Fox, Fox Life, Fox Crime, National Geographic, 24 kitchen, Discovery, TLC, Idxtra, AXN, Disney, CityTV

*БМГ и представлявани канали: bTV, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Action, bTV Lady, Ring, Cartoon, Nickelodeon