За този полет били продадени повече билети, отколкото места има в самолета

Скандал с американската авиокомпания "United Airlines". В социалните мрежи се появи клип, на който се вижда как пътник е свален насила от самолет, който трябвало да излети от Чикаго до Луисвил. 

Джейси Анспач, който публикува кадрите в Twitter, съобщи, че точно за този полет компанията е продала повече билети, отколкото са били местата в самолета. Когато един от пътниците отказал доброволно да слезе, той бил буквално извлечен навън. 

"Компанията продала повече билети, отколкото са местата и на случаен принцип избра няколко пътници да слязат от самолета. Ето как точно го направиха", написа той при публикуването на шокиращите кадри. 

Мъжът, който бил свален насила от самолета, бил избран, но отказал да слезе, твърдейки че е доктор, който трябва да е в болницата на следващия ден.  

"На пътниците беше предложено да получат 400 долара и безплатна нощувка в хотел, за да да се съгласят да слязат от самолета. След като никой не се съгласи, офертата достигна до 800 долара", уточнява Аудра Бриджис, която също пътувала с този полет. 

Инцидентът станал на 9 април, съобщава британското издание "Independent". Авиокомпанията потвърдила за случилото се със съобщение в профила си в Twitter - "За полета от Чикаго до Луисвил са продадени повече билети, отколкото са местата, след като нашият екип помоли няколко души доброволно да слязат, един пътник отказа да напусне самолета. Извиняваме се заради това, че са продадени повече билети". 

 

Говорителят на авиокомпанията Чарли Хобарт разказа, че от авиокомпанията посочили четирима пътници, които трябва да слязат от самолета. Трима от тях го направили, но четвъртият отказал и била извикана полиция. "Следвахме процедурите, полетът трябваше да излети", подчерта той. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.