Председателството на ЕС ще бъде организирано по един много добър начин, убеден е той

„Сондажите са направени, няма да има проблем със сформирането на правителството в тази конфигурация и председателството на ЕС ще бъде организирано по един много добър начин", заяви в Кърджали служебният премиер Огнян Герджиков. 

По темата

"През последните три месеца служебният кабинет работи много, някои изоставания бяха наваксани. Програмата е ясна, осигурени са средства, организацията и координацията са направени по един много, много добър начин и аз съм убеден, че България ще се справи много добре с председателството на ЕС", каза още Герджиков, цитиран от БГНЕС. 

Според него Бойко Борисов е подходил внимателно с консултациите и с търсенето на много допирни точки, поради което няма съмнение, че ще бъде съставен един „възможно добър кабинет“.

"Подготвил съм папка с проблеми, която ще дам на бъдещия премиер. В нея ще фигурират и проблемите на Кърджали, а новият кабинет трябва да потърси решението", каза още Герджиков.

В Кърджали той се срещна с кмета на града Хасан Азис, с областния управител Начо Ковачев и с кметовете на всичките 7 общини от областта. След това служебният премиер посети граничния пункт "Маказа". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.