Предупредила го, че срещу него тече разследване

Преводачка на ФБР с достъп до най-секретните данни на бюрото е пътувала до Сирия през 2014 година, където се омъжила за важен член на ИДИЛ, когото трябвало да разследва, съобщава Си Ен Ен.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По темата

„Двойният агент” Даниела Грийн е излъгала ФБР къде отива и е предупредила новия си съпруг, че срещу него тече разследване.

Съпругът е немският рапър Денис Кушперт, подвизаващ се под псевдонима Десо Дог, който през 2010 година приема исляма и се превръща в ключово лице не само в ИДИЛ, но и в „Ал Кайда”, пише БГНЕС. Смята се, че той е издирван от антитерористичните сили на два континента.

Само няколко седмици след сключването на брак с Кушперт, Грийн явно е осъзнала ужасната си грешка. Тя се е завърнала в Щатите и след като е била арестувана, се е съгласила да съдейства на властите. Тя е пледирала виновна за лъжесвидетелстване и участие в международен тероризъм. В резултат е бил осъдена на 2 години затвор, като миналото лято е била освободена.

Информацията, която излиза наяве чак сега, разкрива смущаващо нарушение на националната сигурност във ФБР - агенция, която си е поставила за задача да изкорени симпатизантите на ИДИЛ от САЩ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.