За този абсурд сигнализира зрител на NOVA в рубриката ни "Моята новина"

В рубриката "Моята новина" получихме снимка от абсурден ремонт на тротоар в Хасково. При поставянето на нова настилка работниците са зазидали гаража на една от къщите. Оказа се, че проблем има не само там, а по целия тротоар.

Със зазидана врата – така Гинка Грудева намерила вратата на гаража си на улица "Странджата" в Хасково преди няколко седмици. Асфалтът е подарък от работниците, които правили ремонт на тротоарите. По-абсурдното е, че преди ремонта баба Гинка ги предупредила да внимават.

Тя няма кола, но към гаража няма и друг вход, за да се ползва за каквото и да е.

От общинското предприятие, извършило ремонта, твърдят, че баба Гинка поискала да й затворят гаража.

След сигнала от фирмата поеха ангажимент да поправят грешката. И докато за гаража на баба Гинка вече има обещание, на 30 метра по-надолу има още един, недостъпен за автомобили.

Проблемите със злополучния тротоар не свършват. Оказва се, че няма как пешеходците да го ползват безпрепятствено, защото непрекъснато трябва да слизат на пътното платно.

От общинското предприятие обясниха, че тези ремонти се правят при заварено положение. Оказва се, че ремонтът на тротоара е направен, без да бъдат отчетени съществуващите входове и гаражи. Предварителни строителни планове при такива ремонти не били практика.

За още абсурди сигнализирайте в рубриката ни "Моята новина".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

Репортер: Димитър Иванов