Главният прокурор поиска „равна мяра” за срещите на всички магистрати с други лица

Чисто човешки, съжалявам за срещата в ЦУМ”. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров в коментар по скандала, наречен „ЦУМ-гейт”.

По темата

Той настоя и за това да има „равна мяра” за срещите на всички магистрати с други лица. 

"Ако е осъдително това, че съм се срещал със Сашо Дончев и Георги Гергов, то тогава трябва да е осъдителна и срещата на Лозан Панов в адвокатска кантора. Всички казват, че срещата е тайна, а тя не е тайна. Казват, че срещата е нерегламентирана. У нас обаче регламент за такава среща няма. А международната практика познава два регламента за подобни срещи. Единият е едно предложение от миналата година на ЕК, т. нар. регистър за прозрачност, а другият е един действащ акт, който е в САЩ от 1976 г. и се нарича “Sunshine act” ("Акт на слънчевата светлина"). Той задължава федералните агенции да имат пълна прозрачност на своите срещи", каза още Цацаров.

Той подчерта, че не се притеснява от разговорите на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов с представители на другите власти, по повод вчерашната му среща с премиера Бойко Борисов.

За съжаление, цялата лексика на г-н Панов съм я чувал. Чувах ги от Христо Иванов като министър на правосъдието и в качеството му на лидер на политическа партия. Да зявиш, че проведената съдебна реформа е мимикрия, означава, че сам проявяваш мимикрия”, каза още главният прокурор. 

Какво още каза Сотир Цацаров вижте във видеоматериалите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си