Приходите ще отидат за семействата на жертвите и пострадалите при атаката в "Манчестър Арена"

Ариана Гранде пя на гигантско благотворително шоу в Манчестър за жертвите от самоубийствения атентат на предишния й концерт на 22 май. 

СНИМКИ ОТ НАЧАЛОТО НА КОНЦЕРТА ВИЖТЕ ТУК

В шоуто на стадион "Олд Трафорд", озаглавено "Цялата ни любов е за Манчестър", освен Ариана Гранде участваха Джъстин Бийбър, Кейти Пери, Колдплей, Роби Уилямс, Фаръл Уилямс, Майли Сайръс, Тейк Дет, Ъшър и други звезди. Ед Шерийн, Боно, Стиви Уондър, Дейвид Бекъм и ред други лица от музиката и шоубизнеса подкрепиха каузата на концерта със специални видео послания. 

"Искам да ви благодаря, че се събирахте и сте толкова прекрасни ... Мисля, че любовта е лекарството, от което светът наистина се нуждае точно сега. Така че искам да ви благодаря, че сте точно това лекарство", каза младата певица, след като излезе на сцената и изпълни първата си песен.

23-годишната изпълнителка изпя с американската група „The Black Eyed Peas” епичния им хит "Къде е любовта". Сингълът е написан от групата след бомбените атентати в Ню Йорк от 11 септември и изобразява въпроси, свързани с тероризма и дискриминацията.

На сцената излязоха и момчешката банда "Take That". Роби Уилямс изпя своя сингъл от 1998 г. "Силен", като песента бързо беше подета от публиката. 

Фаръл Уилямс се поклони на сцената с думите: "Покланям се, защото, въпреки всички неща, които станаха тук, не надушвам или не чувам никакъв страх".

"За мен най-важната отговорност, която имаме на цялата планета е да се грижим един за друг", каза Майли Сайръс.

"Искам да използвате този момент, за да почетете тези, които загубихме. Обичаме ви толкова много. Към семействата - обичаме ви толкова много", каза в края на своя сет Джъстин Бийбър.

"Искам послание към всички. Не се страхувайте!", казва деветгодишната Скарлет, която преди две седмици е преживяла ужаса след концерта на Ариана Гранде в зала "Манчестър арена". Тя отново аплодира своята любимка на гигантското  благотворително.

Приходите от концерта ще отидат за семействата на жертвите и пострадалите при атаката, при която 22-годишният Салман Абеди се самовзриви и уби 22 души, от които седем малолетни, и над 100 души бяха ранени.

В отворено писмо в социалните мрежи Ариана Гранде написа: “Няма да се откажем от страх. Няма да позволим на омразата да ни победи.”

Билетите за благотворителния концерт, пуснати в продажба в четвъртък, бяха разпродадени за 20 минути. 

Мерките за сигурност са по-засилени от предвиденото и в следствие на терористичните атаки в Лондон тази събота.

Десетки хиляди долари дарения бяха събрани за минути по време на концерта.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.