Пилотите не умират, те отлитат и остават за винаги в небесната ескадрила, пишат потребители в интернет

Колеги и приятели скърбят за загиналия капитан Георги Анастасов. 38-годишният командир на екипаж почина, след като Български военен хеликоптер  „Пантер“ – 565 MB падна в Черно море по време на тактическо учение. 

Негови приятели и колеги изразяват скръбта си с послания в социалните мрежи.

„Усмихнат, лъчезарен, едновременно с това и сериозен, отличен пилот и другар .... много може да се напише, но нито една лоша дума ... просто защото няма за какво .... Почивай в мир!”, написа потребител във Facebook.

„С много тъга. Бог да прости, капитан Георги Анастасов. Пилотите не умират, те отлитат и остават за винаги в небесната ескадрила. Сбогом, Жоро!”, написа друг приятел на загиналия.

От Българските военновъздушни сили дават повече информация за това кой е загиналият капитан. 

По темата

„Капитан Георги Анастасов е роден на 4 октомври 1978 г. в гр. Ямбол. Завършил е средно образование в Математическа гимназия „Атанас Радев“ и висше образование в Националния военен университет „Васил Левски“, факултет „Авиационен“, със специалност „летец-пилот за ВВС". Постъпва на военна служба през 2002 г. в поделение 24 870 – Каменец като инструктор-командир на взвод. На сегашната си длъжност - старши пилот в авиационно звено на военно формирование 36 940 – Варна, е назначен през 2011 г. Награждаван е многократно с грамоти и предметни награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на формированието”.

Съболезнования изрази и военният министър Красимир Каракачанов. 

"Искрени съболезнования към семейството и близките на капитан Георги Анастасов. Бог да го прости!", написа във Facebook военният министър. И пожела скорошно възстановяване на кап. Павел Симеонов и кап. Анатоли Апостолов.

Тримата военнослужещи пострадаха днес по време на тактическото учение „Черно море – 2017 г.” 

„Като министър на отбраната заявявам категорично, че случаят ще бъде разследван и резултатите ще бъдат публично оповестени. Разпоредих на заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков и на заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов спешно да отпътуват за Варна и на място да се запознаят със случая и със състоянието на пострадалите български военни", написа Каракачанов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.