Най-малко 10 души са пострадали

Кола се вряза в група пешеходци в центъра на Манхатън. Пострадали са най-малко 10 души, съобщава интернет порталът 911, цитиран от БГНЕС. Един от пострадалите е в болница.

По темата

Инцидентът е станал на 37-ма улица близо до тунела "Линкълн", който минава под река Хъдзън и свързва Манхатън с щата Ню Джърси.

Случаят напомня прегазването на десетки пешеходци на централния "Таймс скуеър" в Ню Йорк в началото на май, при което загина млада жена и 22-ма бяха ранени. Тогава 26-годишният Ричард Рохас под въздействието на наркотици извърши престъплението с колата си.

Инцидентът напомня и за скорошни атентати в Европа. На 22 март на Уестминстърския мост в Лондон, до сградата на парламента 52-годишният Халид Масуд прегази с колата си цивилни пешеходци и трима полицаи. След това наръга с нож полицай и се опита да влезе в парламента, но беше застрелян. В резултат на атаката загинаха петима, а около 50 души пострадаха.

На 7 април камион прегази хора в центъра на Стокхолм и успя да измине 550 метра в пешеходната зона. Петима загинаха, а ранените бяха 15. За престъплението бе задържан 39-годишният Рахмат Акилов от Узбекистан.

На 14 юли м. г. на крайбрежната улица в Ница Мохамед Бухлел прегази с 19-тонен камион 86 души, сред които и много деца. Ранени бяха 458 души.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.