Държавният глава определи действията на бившия военен министър като невежество и безхаберие

Николай Ненчев е приземил военновъздушните ни сили, а Цветан Цветанов говори на автопилот. Така държавният глава определи действията на бившия военен министър.

Политика и авиация се сляха в изказването на президента Румен Радев в съда. Той е свидетел в процеса срещу бившия военен министър за ремонта на изтребителите МиГ 29. Николай Ненчев се сдоби с обвинения няколко дни след президентските избори в качеството си на военен министър в оставка.

По темата

Румен Радев беше призован в качеството си на бивш командир на военновъздушните сили. В съдебната зала Ненчев и Радев се изправиха един срещу друг. Между тях застана бойната авиация на България и въпросът Русия или Полша е трябвало да ремонтира самолетите ни. 

Според Радев Николай Ненчев е катастрофирал в сделките си с Полша.

Държавният глава определи действията на Ненчев като невежество и безхаберие. 

"Цветан Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолети", коментира Радев изказванията на председателя на ГЕРБ. По думите на Радев единствената допирна точка на Цветанов с авиацията била, че говорел на автопилот.

Президентът определи като трибунал за политическа разправа парламентарната комисия, която ще проверява процедурата за нов изтребител. 

Кой задава курса на Цветанов, президентът не каза. Посочи обаче, че премиерът Борисов е хванал държавническия курс и това станало ясно след срещата им вчера. А Цветанов подходи през социалните мрежи. Той призна, че не е експерт по авиацията и казва, че не е твърдял обратното. Даде обаче един съвет на президента -  да не се опитва да ги противопоставя с премиера. Казва, че много други вече опитали. И се провалили.

Повече от два часа и половина Румен Радев дава показания по делото срещу Николай Ненчев за сключените договори за ремонт на МиГ 29 с Полша.

Според бившия военен министър показанията на държавния глава вътре в съдебната зала са били коренно различни от това, което той е казал пред журналистите. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.