Албания се намира в критична ситуация

Големи пожари бушуват на Балканския полуостров.

В Черна гора, на територията на Национален парк "Проклетия" остават активни пожари, чието гасене е затруднено поради непристъпния терен.

КАДРИ ОТ ДРОН: Огромни щети от пожарите в Бургаско и Пловдивско (ОБЗОР)

Огньовете в планина Динара на границата между Босна, Херцеговина и Хърватия, също са още активни, а стихията, която се е разпростряла на много километри, представлява сериозна заплаха за горите.

Пожарът в Бургаско изпепели над 10 сгради (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Босна и Херцеговина има голям пожар и край градовете Босанско Грахово и Гламоч. И на двете места огънят може да бъде потушен само от въздуха, поради което пожарникарите разчитат на военновъздушните сили в страната.

Горски пожари близо до Атина (ВИДЕО)

В Гърция властите евакуираха две общини южно от Атина заради голям горски пожар, а към момента над 40 пожарникари се борят с бедствието в край Лагониси, пише БГНЕС.

Албания също се намира в критична ситуация след поредното разпалване на огромни пожари на територията на страната. Активни в момента са най-малко 15 големи пожари.

300 евакуирани в Испания заради голям пожар

Министърът на външните работи Дитмир Бушати вече се чу с редица свои колеги и помоли за международна помощ за справяне със стихията. По-рано днес той разговаря с италианския си колега Анджелино Алфано, който вече изпрати към Албания самолети.

В борбата с огньовете преди дни Тирана поиска помощ от Гърция и НАТО. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.