2000 души са спасени, а много други още очакват помощ

Окончателната сума на щетите, причинени от бурята „Харви” в американския щат Тексас, може да достигне 30 милиарда долара, предаде БТА. Изчисленията са на компанията за анализи „Енки рисърч" , цитирани от агенция „Блумбърг".

ЗАРАДИ УРАГАНА "ХАРВИ": Хюстън - под вода

Според специалиста от "Енки" по моделиране на последиците от стихийни бедствия Чък Уотсън сумата на възможните загуби съдържа и потенциалните щети от наводненията за петролния сектор в Тексас - включително работна сила, унищожаване на енергийна и транспортна инфраструрктура.

Извънредно положение в Луизиана заради урагана "Харви" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Блумбърг" цитира и оценка на анализатора в областта на застраховките към инвестиционна компания „Импириъл кепитъл" (Imperial Capital) Дейвид Хейвънс, според когото сумата на щетите, нанесени от „Харви", може в крайна сметка да достигне 100 млрд. долара.

Кметът на град Хюстън Силвестър Търнър съобщи, че 2000 души са спасени, а много други очакват помощ. Той каза, че е осигурен подслон на 5500 души, но се очаква броят им бързо да расте. Властите в града работят заедно с Червения кръст за осигуряване на храна и дрехи за нуждаещите си, включително бебешки пелени.

Жертви и ранени от мощния ураган "Харви" в САЩ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хилядолетен дъб устоя на опустошителната буря Харви в Тексас, съобщи щатското Управление на парковете и дивата природа. Гигантското дърво се извисява в парка Гуз Айлънд североизточно от град Рокпорт. Обиколката на ствола му е близо 11 м. Дъбът е висок повече от 13 м, а ширината на короната му надхвърля 27 м.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.