Гостите, които ще ги получат, ще бъдат избрани на случаен принцип

По инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова над 400 000 картички тръгват към туристите, почиващи в България. Специалният жест цели да им благодари, че са избрали страната за дестинация на своята почивка. 

Колко пари харчи българинът за почивката си? (ВИДЕО)

Гостите, които ще получат специалната картичка, ще бъдат избрани на случаен принцип, като те ще се разпределят пропорционално в цялата страна. Очаква се картичките да бъдат изпратени в следващите дни до края на сезона. 

40 ЛЕВА ЗА ОЛИНКЛУЗИВ: Колко евтина е почивката в края на лятото? (ВИДЕО)

Визията на картичката пресъздава облика на пощенската марка, посветена на „2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие“. Стенописи от Рилският манастир и Тракийската казанлъшка гробни са изобразени на предната част на картичката. В допълнение на красивите фрагменти е специалното послание подписано лично от министъра на туризма Николина Ангелкова. То гласи: Thank you for choosing Bulgaria!, което означава „Благодаря ви, че избрахте България!“. 

АЛКОХОЛЕН ТУРИЗЪМ: Идва ли краят на бар кроловете в "Слънчев бряг"?

Последните данни на статистиката показват, че близо 5 млн. чуждестранни туристи са посетили България в периода януари – юли, като се отчита ръст от 7,2% процента спрямо същия период на миналата година. Това потвърждава прогнозите на Министерството на туризма за увеличение в сектора от 7 до 10 на сто. Освен това се предвижда в периода между май и октомври българите да реализират над 5,7 млн. нощувки. Очаква се и при тях ръстът да е около 4,5-5 на сто спрямо миналата година. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.