Преди седмица по време на празненство беше смъртоносно прострелян собственика на ресторант "Градина" в селото

Обрат по случая "Виноградец" - собственикът на пистолета Лазар Влайков беше задържан за 72 часа. Прокуратурата му повдигна обвинение за това че в нощта на 31 август срещу 1 септември 2017 г. в ресторант „Градина“ не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е починал собственикът на ресторанта.

В петък прокуратурата ще поиска той да остане за постоянно в ареста. Ако бъде признат за виновен, той може да отиде в затвора за до 10 години. 

Лазар Влайков беше председател на Общинския съвет в септември, но след инцидента в ресторант "Градина" подаде оставка и тя беше приета. Беше поискана и оставката му като общински съветник, но той отказа да я даде. ГЕРБ пък го изключиха от редиците си. 

Лазар Влайков подаде оставка като председател на Общинския съвет

Припомняме, че в нощта на 31 август срещу 1 септември Лазар Влайков отишъл на празненство за рождения ден на 6-годишно момче. Той дал личното си огнестрелно оръжие на детето да го разгледа, а по-късно със същото оръжие беше смъртоносно прострелян собственика на заведението. 

УБЙСТВОТО ВЪВ ВИНОГРАДЕЦ: Проверяват Лазар Влайков за контакти с прокурор

Експертиза доказа, че детето е държало оръжието, но все още не е катерогично доказано, че то е произвело фаталния изстрел.  Детето е разпитано в синя стая, но от прокуратурата отказват да съобщят какво точно е разказало то. 

"По случая е разпитан и районният прокурор на Пазарджик. Той сочи в нощта на инцидента, не е разговарял с Лазар Влайков", съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Проверява се дали е имало интернет комуникация между двамата. 

Делото по случая ще бъде преместено в Окръжната прокуратура в Пловдив, тъй като главният прокурор не е доволен от работата на прокурорите в Пазарджик. 

Случаят „Виноградец”: Натривки от ръцете на детето не доказват, че то е стреляло

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.