Те ще следят за издаването на касови бележки

Проверките на НАП вече ще се правят по-често през нощта и в почивните дни. Причината - при кампанията си по Черноморието данъчните установили случаи, в които издаването на касови бележки рязко намалява в часовете извън официалното работно време на НАП. А привечер и в почивните дни търговските обекти отчитали значителен спад на оборотите, показва компютърната система на НАП, която е свързана с касовите апарати в страната. 

НАП проверява фирми, които разполагат с големи суми в брой

Затова инспекторите на Националната агенция по приходите вече ще работят на смени и ще могат да проверяват и в малките часове на нощта. Основно вниманието им ще бъде фокусирано върху издаването на касови бележки, както и дали парите в касите на търговците съответстват с отчетеното от фискалните устройства.

Клиент на заведение получи сметка „Нищо-1 час“ (СНИМКА)

Припомняме, че през 2017 г. за пръв път беше въведено и запечатването на обекти за данъчни нарушения, припомнят от приходната администрация.

Сигнали за неиздаване на касови бележки могат да се подават денонощно на имейл infocenter@nra.bg  или на телефона на НАП 0700 18 700. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.