Те твърдят, че има опасност за децата им

И отново ремонт на ремонта в София. Този път детска градина в квартал „Младост”. Преди 2 години в сградата на 189 ОДЗ „100 усмивки” в ж.к. „Младост” се инвестират над 2 милиона лева. Сега покривът на сградата тече, а децата са без ток вече повече от месец. 

Родителите на близо 300 деца в детската градина излязоха на протест, след като от март тази година спорят  с институциите за това кой и кога ще ремонтира покрива на градината, така че при дъжд да не вали и вътре. Течът се появява непосредствено след откриването на детската градина през 2015 г. Проверки са правени, но на документи. И до днес откъде е точно течът, не се знае. Фирмата-изпълнител също отказва да ремонтира покрива, въпреки че той е в гаранция. 

Какво ще ядат децата през новата учебна година?

„Нашата детска градина тече. Нямаме и готвач, защото там е опасно да се работи. Чакаме нов персонал”, разказа една от работещите жени в сградата. 

„Няма ток. Две от групите стоят на тъмно”, оплака се майка, чието дете е записано в детската градина. 

"Това, в което ме обвиняват е, че съм нарушила цялостта на сградата с поставянето на един кабел за интернет и един климатик на складовите помещения. Къде е климатика? Той е отстрани и въобще няма общо с покрива", оправда се Лилия Костова – директор на 189 Детска градина „100 усмивки”. 

"Явно се оказва, че материалите не са били достатъчно качествени, щом се появява теч след 3 години в момента се прави с два пъти по-скъпи материали", коментира зам.-кметът на район "Младост" Румен Русев. 

Над 3000 родители са записали децата си отново на училище

Родителите са стигнали до общо решение с администрация на Община Младост и ръководството на детската градина да бъде направен ремонт на сградата през юли месец. Само че ремонт до този момент не е направен. 

Бюрата по труда търсят детегледачи (ВИДЕО)

Реакцията на ръководството на детската градина. Преди три години е правен ремонт на покрива. Положени са два пласта хидроизолация. Покривът обаче започва да тече преди една година, а фирмата отказва да поеме гаранцията по повторната поправка. 

Сега от общината обещава да ремонтира покрива до две седмици.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.