Той призова за по-добра защита на децата, ползващи световната компютърна мрежа

Папа Франциск заклейми днес разпространяването в интернет на порнография с деца и възрастни и призова за по-добра защита на децата, ползващи световната компютърна мрежа, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Обвиниха папа Франциск в ерес

Светият отец се срещна с участници в организирана от Католическата църква международна конференция, посветена на борбата с детската порнография и защитата на децата в дигиталната ера. Той подкрепи напълно предложенията за засилване на наказанията за хора, които тормозят и експлоатират деца онлайн, и за усъвършенстването на технологичните филтри, спиращи достъпа на млади хора до порносайтове. 

Папа Франциск пострада леко при инцидент с папамобила (СНИМКА)

Папата призна, че самата Римокатолическа църква осъзнава "огромната грешка" да се правят опити за скриване на проблемите със сексуални посегателства. 

"Необходими са международни усилия за опазване на децата от "покваряване на техните умове и насилия срещу техните тела", призова папа Франциск. 

Папата със сурови мерки срещу педофилите във Ватикана

Използвайки необичайна за неговия сан лексика, папата заклейми "екстремната порнография" в мрежата, потребявана от възрастни, и зачестилата употреба на думи като "sexting" и "sextortion" сред 800-те милиона непълнолетни, сърфиращи из интернет. 

Неочаквано събитие се случи точно пред очите на папата (ВИДЕО)

Конференцията "Детско достойнство в цифровия свят" се провежда два месеца след като постоянен представител на Ватикана във Вашингтон бе отзован, след като Държавният департамент го уличи в нарушение на законодателството срещу детската порнография, отбелязва "Ройтерс". 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.