"Не се чувствам виновен, не съм направил нищо лошо на никого. Обвинението срещу мен е лудост", казва той

Владимир Стоянов, когото медиите наричат Владо Плацентата, проговори тази седмица пред екип на NOVA и думите му бяха изтълкувани от мнозина като втора брутална атака. Той е бащата, обвинен, че е бил доктор Албена Гагова, минути след като тя помогнала на собственото му дете да се появи на този свят. Доктор Гагова се възстановяваше дълго след нападението, майката на току що роденото дете се отрече от Владимир, а случаят остава като едно от най-бруталните нападения срещу лекари у нас.

ЕКСКЛУЗИВНО: Говори мъжът, който преби лекарка заради плацента (ВИДЕО)

В разговор с екип на NOVA той отрече да е нападал, дори „предположи”, че може лекарката да е посегнала, защото знае къде има и къде няма камери. Адвокатът на д-р Гагова пък предупреди вчера, че пропуски в разследването могат да доведат до това, че този човек да се размине само с глоба до 5000 лева.

Владо Плацентата може да остане без наказание

Пускат Владимир Стоянов-Плацентата след двумесечна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Към днешна дата той си е вкъщи и след дълги уговорки се съгласява да отговаря на въпроси.

Бащата, пребил лекарка, работел по формула за вечна младост

Адвокатът на пребитата д-р Гагова разбрал от репортажите на NOVA, че Владимир Стоянов е на свобода. Нещо повече - опасява се, че на Стоянов ще бъде наложена само парична глоба и до ефективна присъда няма да се стигне.

Един месец Владимир прекарва в психиатричната болница към затвора в Ловеч, за да бъде установено дали е психично здрав.

"Шейново" с призив да спре насилието над медици

„Обвиненията срещу мен са за това, че казват, че съм родители и че съм искал най-доброто за детето си и да запазя стволовите му клетки”, каза Владимир Стоянов.

Той е учил теология, физика и медицина. Казва, че има лаборатория и прави изследвания със стволови клетки. Изглежда именно в тях търси ключа към забавяне на стареенето. Предлага дори рецепта за извличане на стволови клетки в домашни условия.

Не се чувствам виновен, не съм направил нищо лошо на никого. Самото обвинение е лудост. Няма как някой да не иска да направи добро на детето си”, каза още Владимир.

Той е осъждан и има богато криминално минало. Заподозрян е  за непредпазливо запалване на имот и са му повдигнати обвинения за укриване на 22-ма бежанци и за грабеж.

Делото срещу него ще бъде внесено в съда до две седмици, а адвокатът на д-р Гагова се надява Владимир Стоянов да получи максимална присъда.

Неизлъчвани откъси от интервюто с него гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.