„Случаят обаче не трябва да се превръща в лов на вещици”, смята той

Скандалът около обвинения в сексуални посегателства американски продуцент Харви Уайнстийн не трябва да предизвика атмосфера на "лов на вещици" в Холивуд. За това предупреди кинорежисьорът Уди Алън в интервю пред BBC.

Филмовата академия в САЩ изхвърли продуцента Харви Уайнстийн

"Цялата история с Уайнстийн е дълбоко печална за всички, замесени в нея. Тя е трагична за жените, които скандалът е засегнал, а също така и за Харви, чиито живот сега взима лош обрат", заяви кинодеецът.

Кои са жертвите на продуцента Харви Уайнстийн (ГАЛЕРИЯ)

Алън допълни, че бил чувал за наклонностите на продуцента, но не взимал насериозно слуховете за него. "Никога никой не ми е разказвал сериозно за подобни ужаси. Всички виждат, че аз се интересувам най-вече от реализирането на моите филми", каза той.

Съпругата на продуцента-прелюбодеец - красива и секси (ГАЛЕРИЯ)

Режисьорът се надява нещата да се изменят към по-добро в Холивуд, но предупреждава за възможни ексцесии от страна на блюстителите на нравите.

Сексскандалът в Холивуд се разраства лавинообразно (ВИДЕО)

"На нас не ни е нужна атмосфера на "лов на вещици", при която на всеки мъж, който намигне на колежка в службата, ще му се наложи да си наема адвокат. Това също е неправилн", смята Алън, пише БТА.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.