В резултат на европредседателството трябва да имаме единна, силна, дигитална Европа, смята тя

Повече сигурност и контрол на бежанците. Това са основни приоритети на предстоящото българско председателство на Евросъюза, обяви министър Лиляна Павлова. Тя и бившият президент Росен Плевнелиев се срещнаха с експерти, които дадоха съвети, на какво да наблегнем, докато сме начело на общността.

В резултат на българското председателство на Съвета на ЕС трябва да имаме единна, силна, дигитална Европа.

Европейски политици обсъдиха подготовката на България за европредседателството

Това заяви министър Лиляна Павлова по време на дискусия "Българските идеи за Европа: диалог между неправителствения сектор и правителството".

ЗАДЪНЕНА УЛИЦА: Няма кой да шие шалове с шевици за европредседателството

Министър Павлова подчерта, че по време на председателството страната ни ще работи за повишаване на сигурността на гражданите в Европейския съюз, укрепване на контрола по границите и по-ефективно управление на миграционните процеси.

ПОДАРЪЦИ ЗА МИЛИОН: Кой ще плаща за гостите на европредседателството?

Президентът Росен Плевнелиев пък призова към вътрешнополитическа сплотеност и се обърна директно към наследника си Румен Радев.

ВИЗИТА В ИТАЛИЯ: Президентът за председателството на ЕС, Шенген и бежанската криза

„Знам, че организационно ще се справим. Ще ми се и политически да се справим. Затова моят апел към всички, включително и към Румен Радев, е да се обединим, за да може в следващите месеци да покажем най-доброто от България в рамките на това председателство”, заяви Плевнелиев.

Според бившият външен заместник-министър на Гърция Димитрис Куркулас България трябва да се промотира по време на председателството. 

И не на шега, бившият гръцки външен министър отбеляза, че до всеки министър трябва да има един PR, съветник, човек, който да следи дали министърът не говори неща, които не са подходящи за периода, в който ще сме начело на целия Евросъюз.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.