"Бях против проф. Петров да си подава оставката и дълбоко съжалявам", допълни той

„Към момента с мен не е воден официален разговор за поста министър на здравеопазването”, каза в предаването „Здравей, България” д-р Мирослав Ненков, който сега е заместник-министър.

Лиляна Павлова: Проф. Петров има подкрепата на премиера

Относно оставката на проф. Николай Петров той заяви, че е бил против, но според него той е постъпил достойно. „Не остави място за разговори и за оправдания”, добави Ненков.

СЛЕД ОСТАВКАТА НА ПЕТРОВ: ГЕРБ подозират сценарий на служебния кабинет

„Дълбоко съжалявам, че проф. Петров си подаде оставката, но това е факт”, заяви д-р Нанков.

Шеф на болница за оставката на здравния министър: Скроена работа

Попитан кога проф. Петров е взел решението да се оттегли от поста, Ненков отговори, че той е разбрал в понеделник, когато са се събрали, за да планират работата си за деня.

Д-р Ненков уточни, че стойността на обществената поръчка е 1.7 млн. лева, но това е било очакваната сума, а не похарчената. „Явор Цонев е продал на ВМА оборудване и консумативи за 300 000 лева за три години”, каза той.

ПЪРВА ОСТАВКА В КАБИНЕТА „БОРИСОВ 3”: Тръгва си здравният министър

По думите на заместник-министъра на  здравеопазването това, че Явор Цонев участва в конкурса с името си, изключва какъвто и да е опит за далавера.

РОКАДИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО: 12 министри за 12 години

„С оставката на проф. Петров се спря една политика на намаляване на парите, които изтичат в системата на здравеопазването. Надявам се и следващото ръководство да продължи тази политика”, заяви д-р Нанков.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.