Здравният министър подаде оставка заради одит на ВМА, разкриващ нарушения

 „Проф. Николай Петров има подкрепата на всеки един от министрите от Министерския съвет и лично на премиера Бойко Борисов”, заяви в студиото на „Здравей, България” Лиляна Павлова, министърът, отговарящ за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

Шеф на болница за оставката на здравния министър: Скроена работа

„Когато обаче имаш в един тежък ресор да правиш реформи и всеки ден ще се казва, че срещу този човек има разследване, това би девалвирало концепцията за реформа в здравеопазването и би дестабилизирало системата”,  коментира тя.

ПЪРВА ОСТАВКА В КАБИНЕТА „БОРИСОВ 3”: Тръгва си здравният министър

„Аз изключително много уважавам проф. Николай Петров като човек, като предишен директор на ВМА, като медик и най-вече като министър, който успя за няколко месеца да започне и да стартира определени реформи и да извършва действия, вързани с подобряването на системата на здравеопазването”, подчерта тя.

РОКАДИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО: 12 министри за 12 години

Припомняме, че проф. Николай Петров подаде оставка като здравен министър след като одит на военното министерство показа, че като шеф на военна болница е възлагал обществени поръчки на партньора на дъщеря си. Това е единайсетата рокада в здравното министерство за последните 10 години.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.