Наказанието наложи председателят на Народното събрание Димитър Главчев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова беше отстранена от заседанието на Народното събрание.

Наказанието наложи председателят на парламента Димитър Главчев, който видя обидно поведение към министър-председателя в четената от Нинова декларация.

"Няма да ме спрат по този начин, каквото и да правят ще продължавам да им казвам истината в очите. Няма нищо по-недемократично и безумно от това, което току-що се случи", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

БСП иска Борисов да обясни кои са "депутатите наркотрафиканти"

С отстраняване за две заседания беше наказан съпартиецът й Антон Кутев, който "скочи" да я защитава. След скандал в залата заседанието беше принудително прекъснато.

ВОЙНА НА ПОЛИТИЦИ: БСП иска министерски оставки, ГЕРБ - проверка на "червени куфарчета"

Малко по-късно парламентарната група на БСП реши да напусне днешното заседание и започва събиране на подписи с искане за оставката на председателя Димитър Главчев. От левицата настояват за отпадане на наказнията, наложени на Корнелия Нинова. 

Ще бъдат ли връщани пари от криминална приватизация?

След спешна мобилизация управляващото мнозинство успя да спаси заседанието и дори демонстративно удължи работното си време с два часа. Кворумът обаче бе на косъм, защото и от ДПС се присъединиха към опозиционния бойкот и обявиха, че ще подкрепят искането на БСП за оставка на Димитър Главчев. Това се случва за втори път в рамките на една година. Миналия път Главчев оцеля на поста само с четири гласа.

ЗАРАДИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА: ГЕРБ иска да промени Конституцията

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.