Животното не е агресивно, но е много стресирано

3-годишният лъв Асен вече се намира в Столичния зоопарк. В края на миналата седмица животното е докарано там със специализиран транспорт на Фондация „Четири лапи”.

СНИМКИ НА ЛЪВА АСЕН ВИЖТЕ ТУК

Асен ще остане в зоопарка до подобряване на неговото състояние, след което ще бъде транспортиран до едно от убежищата за големи котки на фондация „Четири лапи". 

Експерти установиха: Лъвовете в разградския зоокът са болни и недохранени

"Животното не е агресивно, а просто е много стресирано. В първия момент се отнася с недоверие, докато разбере, че нищо лошо няма да му се случи. Настанено е в отделна сграда, където има на разположение четири големи помещения, но засега е оставено да свиква само в две от тях.

Един от лъвовете в Разград ще бъде прегледан със скенер (ВИДЕО+СНИМКИ)

След първия контакт и след като се успокои, лесно позволява да бъде преместван от едно помещение в друго и може да бъде накаран да направи много упражнения, което е важно за възстановяване на нормалното му физическо състояние, доколкото това е възможно. При него се работи с изключително внимание и търпение, за да може да се подобри и психическото му състояние, което в момента не е добро", съобщиха от Столичния зоопарк. Животното все пак има апетит. 

Междувременно от фондация "Дивите животни" съобщиха, че продължават да имат нужда от мляко и бебешки одеяла за малките лъвчета Терез и Масуд от зоопарка в Разград, които в момента са поверени на техните грижи. 

СНИМКИ НА ЛЪВЧЕТАТА ВИЖТЕ ТУК

"Понастоящем продължаваме да имаме нужда от мляко, защото потреблението се увеличава вече отиват по 3 кутии на ден. В момента имаме запаси за 2 седмици. Също голяма необходимост има от меки бебешки одеалца, медицински пелени и бебешки мокри кърпички за изпишкването и почистване на зверовете при хранене", съобщиха от "Дивите животни". Вижте ТУК как може да се свържете с "Дивите животни", ако искате да помогнете. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.