Те засягат спортистите, които ще участват в Зимната олимпиадата в Пьончан

Международният олимпийски комитет оповести изискванията си относно екипировката на руските спортисти, които ще участват в Зимната олимпиадата в Пьончан. 

Забраниха на Русия да участва на Олимпиадата в Пьончан (ВИДЕО)

Съгласно документа, принципите за изготвяне на екипировката са следните: Не се допуска използването на каквито и да е символи на националната идентичност. Гербът на страната и емблемата на Националния олимпийски комитет (Олимпийски комитет на Русия) трябва да бъдат заменени с олимпийските кръгове. RUS се променя на OAR. Russia се променя на Olympic Athlete from Russia. Размерът на шрифта за думите "Olympic Athlete from" трябва да бъде еквивалентен на "Russia". Team Russia не трябва да присъства на екипировката, аксесоарите и оборудването. Шрифтът трябва да бъде на английски език и колкото може по-универсален. Разрешени са един или два цвята от националния флаг, но се иска предварително одобрение от МОК, а отделни части не трябва да се добавят. 

Как се стигна до отстраняването на Русия от Зимната олимпиада в Пьончан?

Това се отнася за всички спортисти, треньори и официални лица, а всички образци на екипировката трябва да бъдат одобрени от МОК.

ОЛИМПИЙСКИ СТРАСТИ: Как ще реагира Русия след решението на МОК?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.