Мъжът, подкарал чужд автомобил, дори няма шофьорска книжка

Двама работници от автомивка задигнаха кола, оставена за миене, и предизвикаха зрелищна катастрофа в Пловдив. Те изпотрошиха три автомобила. По чудо при инцидента няма жертви. Оказа се, че 24-годишният мъж, подкарал чуждата кола, дори няма шофьорска книжка.

Aвтобус се вряза в спирка в Москва, има ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Жена от Пловдив оставила колата си за миене рано сутринта. Час по-късно получила обаждане от полицията, че автомобилът й е катастрофирал.

„Оставих колата просто да я изчистят”, разказа пред NOVA собственичката на автомобила Марияна Илиева.

Мъж е с опасност за живота след катастрофа с АТВ и каруца

Вместо просто да я изчистят, двама от работниците на автомивката решили да отидат с колата за кафе. При неправилно изпреварване се ударили в бордюр и ударили две паркирани коли. Едната от тях блъснала електрически стълб. 

Полицейски бус се обърна след сблъсък с две таксита, има ранени (СНИМКИ)

„Моята кола беше сблъскана и смачкана тотално. Електрическото табло беше спряло и беше обърнато надолу”, разказа Малина Карадимова, собственик на една от ударените коли.

Мъжете тръгнали да бягат. Очевидци на инцидента обаче ги залавят.

Зад волана е 24-годишния Димитър Димитров. Мъжът никога не е имал книжка.

„Оставя му момичето ключа, като съответно автомобилът не е тук на мивката, а на съседен паркинг и му казва отиди вземи колата и я измий. Има си управител, който вкарва и изкарва колите, когато се наложи. На тях им е забранено да шофират чужди автомобили”, обясни собственикът на автомивката Ганчо Тодоров.

Заради ударения електрически стълб няколко квартала останаха без ток.

Служителят, който е катастрофира с чуждата кола, ще бъде уволнен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.