По-лесно ли е за силния пол да спазва хранителен режим?

Хората започват средно 189 диети през съзнателния си живот, но в повечето случаи опитите им да отслабнат завършват с провал. За мъжете, спазващи хранителен режим с цел преборване на излишните килограми, най-голямото изкушение е бирата, а за жените - шоколадът, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА. 

Допитване, направено във Великобритания по поръчка на производителите на сирена "Laughing Cow" и обхванало 2000 души показва, че хората започват средно три диети годишно, които обикновено се провалят. 

Внушителните 55% от участниците признават, че опитите им да се преборят с излишното тегло "винаги" завършват с провал. 

Как да отслабнем ефективно, без да мислим за храната?

Проучването показва също, че за мъжете (26%) е по-лесно да спазват диета, отколкото за жените (13%).  

Представителите на силния пол са и по-упорити в преследването на целта да отслабнат - 58% казват, че са готови да се придържат към нов хранителен режим, независимо от предишен неуспех. Над 50% от жените от друга страна са готови да се откажат от целта дори само след един провал.  

Любопитното е, че 61% от представителите и на двата пола с готовност започват диета. Проблемите да я спазват най-често са свързани с липсата на достатъчна мотивация и с любимите изкушения.  

Как да отслабнем, ако ядем много?

Допитването разкрива, че хранителната Ахилесова пета за 29% от мъжете е бирата, следвана от кърито, на което не могат да устоят 13% от представителите на силния пол. 
Най-голямото изкушение за 45% от жените е шоколадът. Чипсът пък е в състояние да провали диетата на 30% от дамите. 

Проучването показва също, че мъжете най-често се придържат към хранителен режим, за да се сдобият с плосък корем, докато жените се стремят основно към по-стройни бедра. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.