Така депутатът обясни разминаването на мненията на Станишев и Нинова за Истанбулската конвенция

„БСП винаги е била най-демократичната партия, проведохме демократична дискусия. Не за пръв път бившият и настоящият лидер са на различни мнения. Националният съвет се произнесе, имаме позиция, утвърдена с мнозинство”. Така Кристиан Вигенин коментира решението на БСП да не подкрепи ратифицирането на Истанбулската конвенция.

БСП ще гласува "против" ратификацията на Истанбулската конвенция

Относно мнението на лидера на ПЕС Сергей Станишев, че това ще бъде лош знак, Вигенин заяви:

„ПЕС не е Коминтерн, партиите в рамките на ПЕС имат право на различно мнение”.

Що се отнася до насилието над жените, Вигенин обясни, че БСП започва работа и ще внесе много скоро предложения за промени в българското законодателство, за да изпълни страната ни целите на Истанбулската конвенция. 

Относно твърдението, че се въвежда трети пол или се легализират хомосексуални бракове, Вигенин заяви, че в конвенцията има няколко параграфа, където има двусмислени формулировки, използвани от противниците на конвенцията.

„Самият факт, че конвенцията дава възможност за разнопосочно тълкуване, показва, че тя по своя характер не е съвършена”, коментира Вигенин. 

Стойнев: ГЕРБ не зачитат семейните ценности на българите

За вота на недоверие, който БСП ще внесе, депутатът коментира, че социалистите търсят „категорична промяна в управлението, в политиката, докато, струва ми се, към този етап ДПС са по-склонни да крепят статуквото и да насочват политическия огън към младшия партньор, за тях ГЕРБ са напълно приемливи като управляващи”.

„Нашите мотиви за внасяне на вот на недоверие на 17 януари са готови. Те се отнасят до структурни неща и политиката, която не води до резултати с корупцията, като например източване на средства от Здравната каса. Правителството покровителства голямата корупция”, заяви Вигенин.

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.