От партията искат Сметната палата и Инспекцията по труда да започнат проверки в холдинга

"Даваме 24 часа на министъра на транспорта Ивайло Московски да освободи цялото ръководство на БДЖ. Ако не го направи - ще искаме неговата оставка". Това каза заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски, цитиран от Агенция „Фокус“.

Служители на БДЖ - част от канал за контрабанда на цигари

Свиленски коментира разследването на NOVA за нарушения в БДЖ, както и смъртните заплахи, които служител на холдинга получи от свой ръководител, след като беше излъчено в ефир разследването. 

РАЗСЛЕДВАНЕ: Прокуратурата се заема с пожара на локомотива в Горна Оряховица

 „Представяте ли си каква наглост имат служители към подчинените си“, коментира Свиленски. Той поиска Сметната палата да направи одит в БДЖ, а Инспекцията по труда да провери работното време на машинистите. Цялото разследване на NOVA за проблемите в БДЖ вижте ТУК

От БСП искат и оставката на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов, а причината - днешното уволнение на Кънчо Димитров, директор на областния отдел на ДАИ – София.

„Не може да бъде уволнен дисциплинарно човек, който е сезирал прокуратурата, ДАНС, изпратил три сигнала до министър-председателя“, коментира Георги Свиленски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.