Ще се анализират твърденията за некачествен ремонт на локомотивите

След разследването на NOVA за нарушения в "БДЖ-Товарни превози", главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Софийската градска прокуратура да извърши проверка в дружеството.

Разследване в Темата на NOVA: БДЖ игри (ВИДЕО)

Ще се проверяват твърденията за некачествен ремонт на локомотивите, сключване на неизгодни договори с външни изпълнители на ремонта, както и изплатени трудови възнаграждения без основание на лица, назначени формално в системата на БДЖ.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Смъртни заплахи към служител на БДЖ

Разследването на журналиста от NOVA Марин Николов разкрива как БДЖ плаща хиляди левове за ремонти на локомотиви, които след броени часове или дни отново се повреждат. 

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: БСП иска оставките на ръководството на БДЖ

Става ясно и че машинистите от държавните железници масово надвишават допустимия извънреден труд. Други служите на компанията обаче активно играят футбол в отбора „Локомотив-БДЖ”, но колегите им рядко ги виждат на работа.

След като разследването беше излъчено в ефира на NOVA, последваха заплахи и уволнение в БДЖ. Служител на компанията, който предупредил в доклад, че излезли от ремонт локомотиви се връщат на релсите без всички проблеми да са решени, беше заплашен с думите "Мъртъв си" от свой началник. Заплахите бяха последвани от уволнение и проверка в Министерството на транспорта. 

Московски: В БДЖ ще има проверка заради разследването на NOVA

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.