Какви са причините проблемите все още да не са разрешени?

Четири месеца след ремонта на подлезите при Окръжна болница и бившия хотел „Плиска”, съоръженията продължават да не работят.

Само преди две седмици от Столичната община обещаха пред екип на „Здравей, България”, че до края на месец януари асансьорите ще заработят. Вече е 2 февруари и проблемът все още не е разрешен. 

По темата

Барбара е майка на две деца и почти всеки ден й се налага да преминава през подлезите с детската количка. Вече е разработила и различни тактики за слизане и качване по стълбите.

А освен че асансьорите не работят, не могат и да бъдат използвани всички поставени рампи. Проблеми с преминаването през подлезите имат и по-възрастните и трудноподвижни хора.

Вместо асансьорите вече да са пуснати, все още текат ремонти. Те са възложени от Столичната община на консорциум от няколко фирми. Над 182 000 лева струват трите асансьора в подлеза на Окръжна болница. Двата асансьора, заедно с ремонта на подлеза при хотел „Плиска” пък струват над 452 000 лева.

От Столичната община отговориха писмено защо асансьорите все още не работят. Причината - Агенцията по метрология и технически надзор е установила нарушения в представената от производителя на асансьорите документация, а от отговора от агенцията става ясно, че нередности се откриват за втори път.

На фирмите ще бъдат наложени най-високите санкции. Какви ще бъдат те зависи от това какво ще е закъснението, след което ще заработят асансьорите. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.