Има паднали дървета и обърнати камиони по пътищата

Бурен вятър причини щети на много места в страната. Има и ранени хора. Аварийните екипи са реагирали на десетки сигнали за паднали дървета и клони.

Силният вятър изкърти покрив на сграда в центъра на столицата. По чудо няма жертви. Инцидентът е станал на ъгъла на улица „Георг Вашингтон“ и „Пиротска“. Падналият покрив фактически е заел пространството на цялата улица, която е пешеходна.

ВИЖТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ КАДРИ ОТ ЩЕТИТЕ В СТОЛИЦАТА

Най-сериозна обаче беше ситуацията в Врачанско. Три камиона се обърнаха от силния вятър на пътя Враца-Мездра. Движението в пътния участък се осъществява в една лента и в двете посоки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца. 

Заради силния вятър в столицата дърво се прекърши в основата и падна върху няколко коли. Инцидентът е станал на улица "Бунтовник" в квартал "Лозенец". 

Зрители ни изпратиха кадри от инцидентите. В интернет също бяха качени снимки и видеа на щетите, нанесени от ураганния 

Към 16:00 ч. днес на територията на столицата са постъпили близо 50 сигнала. Повечето от тях са за паднали клони и дървета. При инцидента няма пострадали хора.

На територията на област Враца са постъпили 34 сигнала, а в област Монтана  -7 (за гр. Берковица и гр. Вършец). По информация на спешния център във Враца има един пострадал гражданин от паднала ламарина, който е настанен в болница. По последни данни в двете области обстановката се нормализира

Има подадени и 6 сигнала за паднали дървета и затиснати три автомобила в района на Боровец. За щастие там също няма пострадали, екипи са на място за отстраняване на последствията и освобождаване на колите.

Какви поражения нанесе вятърът във Вашия регион? Изпращайте сигналите си в рубриката "Моята новина". 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.