Хулигани счупиха стъкло на автобус след мача „Левски” - „Ботев Пловдив”

Футболни фенове на „Левски” и „Ботев Пловдив” вилняха в градския транспорт в София след мача между двата отбора в неделя. Има информация, че са счупили стъкло на автобус 120.

Бой между футболни фенове, има ранен полицай

Инцидентът е станал малко преди 20:00 часа, а превозното средство е било пълно с пътници. Футболните фенове са се качили на спирка „Герена”. В района на болница „Токуда” полицията е настигнала автобуса и ситуацията е овладяна.

По-рано през деня се стигна до бой на футболните фенове на двата отбора. След инцидента бяха задържани петима души. Пред заведение на ул. „Черковна“ феновете започнали да хвърлят пиратки и грубо да нарушават обществения ред, след което се и сбили. 

“Към 13:30-13:40 часа феновете на „Ботев Пловдив” започнаха да влизат в заведението на групички. След около 20 минути цялата бирария се изпълни с фенове. Първоначално всичко беше спокойно. Те дойдоха адекватни и казаха: „Няма да станем, докато не се напием и не се наядем”. Те просто искаха да пийнат и да хапнат преди мача. След като се събраха всички, двама полицаи влязоха на лека проверка и аз ги попитах какво да направим и те ми казаха да се обадим на 112”, разказа пред NOVA Биляна Савова, която работи в заведението, пред което феновете се сбили. 

Тя не е видяла какво точно се е случило на тротоара, но е видяла част от ранените. "След сбиването няколко ранени влязоха в заведението, един от тях имаше рана на главата", каза още Биляна Савова. 

По-късно на мача отново имаше сблъсъци, наложи се дори срещата да бъде спряна за кратко.

Репортери: Владислава Тричкова, Вероника Димитрова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.