Иван Пачелиев вече има повдигнато обвинение за възпрепятстване на органите на реда

Втори ден продължават огледите в имота на 35-годишния Иван Пачелиев в тополовградското село Орешник. Бившият легионер може да получи и второ обвинение. Очаква се и разследващите да разкрият дали при претърсванията на дома му са открити експлозиви и оръжия.

Може ли с разрешително от друга държава да ползваш оръжие в България?

Акцията в Орешник по обезвреждане на барикадиралия се мъж продължи цяло денонощие с участието на над 80 полицаи, както и спецотряда „Кобра”.

Снимка: БТА

Той вече има повдигнато обвинение за възпрепятстване на органите на реда. Наказанието, което може да получи за него, е до 8 години затвор. Прокуратурата ще поиска и неговото постоянно задържане под стража.

Мъж се барикадира в дома си и стреля по полицаи в Хасковско (ВИДЕО)

Барикадиралият се мъж от Орешник – с разрешително за оръжие от чужбина

Иван Пачелиев е отказал да подпише повдигнатото от прокуратурата обвинение.

„Потвърди и заяви категорично, че той не е насочвал оръжие и не е произвел изстрел спрямо орган на власт, спрямо представител на обществеността, и с това да го е принудил да извърши или да пропусне нещо по служба. Каза: „Произведох неволен изстрел”. Спрямо него първоначално тези представители на полицията не са подходили по коректния начин, той се е почувствал засегнат от начина, по който са подходили към него”, заяви служебният защитник Митко Краев.

Междувременно търсенето на още доказателства по случая продължава. Според специалистите не съществува европейско разрешително за оръжие, каквото според полицията Иван имал за пистолета и двете си пушки.

Прокуратурата проверява законността на оръжията, с които легионерът стрелял в двора си и преди.

Според криминалните психолози военната служба със сигурност може да окаже влияние на личността. А служебният защитник на Иван, който го познава от години, казва, че не намира разлика в поведението му преди и след участието му във Френския чужденстранен легион.

Очаква се в петък съдът в Тополовград да разгледа искане за постоянен арест на Иван Пачалиев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.