Какви ограничения по пътищата ще бъдат в сила?

Жълт код за сняг и поледици в 19 области. В навечерието на Националния празник и трите почивни дни, кат се готви за натоварени пътища. Каква е обстановката в момента и какви ограничения ще бъдат в сила?

Почистват Шипка от снега преди националния празник

Почти четвърт милион автомобила се очаква да напуснат столицата заради предстоящите трите почивни дни. Очаква се да бъдат натоварени магистралите „Тракия”, „Струма” и пътят за Кулата.

Въвеждат се ограничения за тежкотоварните автомобили над 12 тона по магистрали и транзитни пътища от 16 до 20 часа на 2-ри и на 5-ти март.

Три дни в София ще се паркира безплатно

Полицията съветва да не предприемате пътувания в Северна и Североизточна България, в противен случай да бъдете добре оборудвани - пълен резервоар и заредени телефони. 

„Главна дирекция „Национална полиция” ще следи най-вече за водачи, които употребяват алкохол, или наркотични вещества, ще гледаме за неправоспособни водачи”, заяви главен инспектор Росен Рапчев от Главна дирекция „Национална полиция”.

„Още в рамките на следващите часове ще вали дъжд, ние подготвяме пътищата със сол, за да може да предотвратяваме замръзването на асфалта и водата по него”, коментира министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.