Близките на Плъха твърдят, че той се озовал случайно в дома на убиеца си, за да използва тоалетната

Протести за освобождението на лекаря, който застреля криминално проявен, имаше в цялата страна, но най-големият беше в Пловдив. Близо четири хиляди са участвали в него. Хората са скандализирани най-вече от това, че се чувстват незащитени в собствените си домове. Те искат освобождението на доктора, както и промяна на закона, за да могат гражданите да се защитават.

Продължават протестите в защита на доктора, убил рецидивист

Днес прокуратурата трябва да реши дали доктор Иван Димитров трябва да бъде освободен. Мярката му за неотклонение изтича в 17:30 следобед, когато отново протестиращи ще се съберат пред 2-ро РПУ в Пловдив. Вчера протестиращи искаха да се срещнат с дежурен прокурор, но такъв нямаше.

Вълна от протести в подкрепа на лекаря, убил рецидивист (ОБЗОР)

Съпругата на арестувания лекар изрази мнение, че когато човек е нападнат в дома си, той трябва да има право да се защити. Тя каза, че се надява съпругът й да бъде освободен за рождения ден на голямата си дъщеря.

„Крадец е, да, знаем, но защо трябва да убиват хора”, каза роднина на убития мъж по прякор Плъха.

Пред екипа на NOVA един от протестиращите заяви, че би реагирал при подобна ситуация по същия начин, по който е реагирал и доктор Димитров.

Протест в София в защита на лекаря, задържан за убийството на крадец (СНИМКИ+ВИДЕО)

„Има писани и неписани закони. Той е защитавал семейството си, честта си, децата си. Няма да търсим параграфи”, каза протестиращият и добави, че ако докторът не бъде освободен, протестите ще продължат.

„Влезе ли ти вкъщи човек с намерение за грабеж, с каквито средства имаш, да го нападаш и ти”, каза протестиращият, добавяйки, че не вярва на близките на Жоро Плъха, според които мъжът не е влизал с цел грабеж в чуждо жилище, а се озовал случайно там „по малка нужда”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.