Мярката за неотклонение „задържане под стража” на д-р Антонио Маринов беше удължена

Шефът на Районната здравна каса в Ловеч остава в ареста. Окръжната прокуратура удължи задържането му до 72 часа. След изтичане на тази мярка за неотклонение, ще стане ясно дали ще бъде поискан и постоянен арест.

В петък Д-р Антонио Маринов се сдоби и с обвинение.

Той беше задържан на работното си място от агенти на ДАНС по подозрение за длъжностно престъпление и източване на пари за здраве. 

Арестуваха шефа на Здравната каса в Ловеч

Подозренията са, че е позволи сключване на договор с частна клиника, чрез който държавният бюджет е ощетен с около 1 млн. лева.

Само за три месеца медицински дейности частното лечебно заведение „Кардиолайф” ООД е получило почти 1 млн. лева, въз основа на документи за изпълнени медицински дейности за изплащане на дейности от Здравната каса”, обясни Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Камен Плочев няма да подаде оставка като шеф на НЗОК

Частната болница е с лиценз от месец август миналата година. От там твърдят, че договорът е за извършването на само един вид медицинска дейност – кардиология, каквато липсва на територията на Ловешка област.

Средствата, които са получени, чак през декември, са получени след разрешение и утвърждаване на Надзорния съвет на Здравната каса. И първостепенният разпоредител - в случая НЗОК, разпорежда на РЗОК”, каза главният счетоводителят на МБАЛ „Кардиолайф” Илияна Костова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.