Оттам призоваха потребителите да не предоставят личните си данни

ГДБОП предупреждава за спам атака и призовава потребителите да не предоставят поискани им по електронната поща лични и други данни от подател финансова институция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

ИНТЕРНЕТ ИЗМАМИ: Изтеглиха незаконно 600 000 евро от българска фирма

От 20 март в страната е активна спам атака, при която на общ принцип са разпратени стотици хиляди електронни писма до потребители на български мейл провайдъри, уточняват от вътрешното министерство.

ГДБОП предупреждава за имейли, които крадат лични данни и банкови ресурси

Фишинг мейлите са еднотипни по съдържание и претендират, че са разпратени от името на различни банкови институции, извършващи търговска дейност на територията на страната. В съобщенията фигурира линк, който приканва получателите да въвеждат оторизационните си данни от акаунти за електронно банкиране (потребителски имена и пароли) или финансови платежни инструменти (данни от дебитни и кредитни карти) под претекст, че се извършват профилактични действия от името на финансовите институции.

СРЕЩУ СПАМА: Експерти съветват как да се отървем от нежеланите мейли

ГДБОП апелира към необходимото внимание при получаването на фалшиви непоискани търговски съобщения. И отбелязват, че във всички финансови институции, осъществяващи търговска дейност на територията на страната, нямат практика да изискват подобен тип данни по описания по-горе начин.

Facebook има тайна папка със съобщения, които никой не чете

ГДБОП е създала организация с големите имейл провайдъри в страната за филтриране на измамните спам съобщения.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.