В менюто „Filtered Requests” може да има спам или пък много важно съобщение

Facebook има тайна папка със съобщения, които мисли, че потребителите му не искат да виждат, съобщи Independent. Миналата година компанията поднови Месинджър, за да премахне изцяло старата система, при която съобщенията отиваха в папка „Съобщения” или в папка „Други”.

 

Още по темата

Промяната се състои в това, че има нова папка, наречена „Заявки за разговор” (Message Requests), в която получавате съобщения от непознати, искащи разрешение да ви пишат. Това е папката, в която потребителите могат да видят всяко съобщение, което им е изпратено. Но скритите съобщения са скрити в отделна папка, наречена „Филтрирани заявки за разговор” (Filtered Message Requests). Името идва оттам, че технологията сама решава кои съобщения потребителите не биха искали да виждат.

 

Може да намерите тази папка, като в Месинджър кликнете на бутон „Настройки” – „Хора” (People) – „Заявки за разговор” (Message Requests) – „ Филтрирани заявки”( filtered requests). Това е начин да се отдели спамът. Най-вероятно в тази папка ще намерите само реклами или ненужни съобщения. Но се е случвало в тази папка някой да получи информация за нечие погребение или друго важно събитие.

 

Facebook вече е критикуван за това, че филтрира съобщенията и не уведомява как да бъдат открити по лесен начин. Според Business Insider някои хора нямат достъп до важна информация от съобщения, изпратени до тях, но филтрирани от Facebook.

 

Други съобщиха, че са пропуснали други важни съобщения. "Браво, Facebook, това скрито съобщение разплака жена ми", пише Мат Спайсър от Бристол. "Било е от братовчед ѝ, който е починал, след като изпратил съобщението."

 

А друг потребител на Twitter -  Британи Найт - казва, че си е загубил паспорта, който след това е бил намерен, но човекът, който го е намерил и се е опитал да го върне чрез Facebook, така и не успял да се свърже с нея.