Хората от „Демократична България” за възможните сценарии за страната ни

„Има нужда от алтернатива в България. В новото обединение са събрани хора, които са съмишленици. Хората, които участват в „Демократична България”, заедно напуснахме властта. Христо Иванов подаде оставка, останалите минахме в опозиция при провалената съдебна реформа”, заяви в студиото на „Здравей, България” Мартин Димитров. Той попита: „Кой оставя властта заради принципни различия?”

Изказването му беше по повод обединението в дясно, което събра в едно хора от ДСБ, „Да, България” и "Зелените".

„България е от два сценария. Или ГЕРБ, или БСП. Само че точно България на два сценария ни доведе дотук. 10 години пропиляно членство в Европейския съюз. За тези 10 години Румъния стана богата страна. Другият сценарий е да има трети път. Ние това предлагаме на хората – нашия път”, каза още Мартин Димитров.

ДСБ, "Да, България" и Зелените се събраха в коалиция

„България има нужда от друга политика. Страната ни има нужда от политика, в която не само да казваш: „Не на Борисов и на Цветанов!”, а да кажеш „Да” на онова, което трябва да се направи. България има нужда от фискална реформа, за да може да се преразпределят парите на данъкоплатците по един много по-справедлив начин. Необходима е децентрализация”, на мнение е Асен Агов.

На въпрос кои са тези, с които имат диаметрални различия, Асен Агов отвърна: „Това е несъществен и на практика несъществуващ идеологически спор, защото нямаме левица в България".

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.