Новото обединение в дясно направи заявка за властта

Отново обединение в дясно. В нова коалиция се обединиха ДСБ, Да, България” и Зелените. И направиха заявка за властта. Обединени демократични сили. Синя коалиция. Съюз на десните сили. Синьо единство. Реформаторски блок.

Всички десни разединения и последващи обединения тръгнаха от емблематичната централа на СДС на ул. „Раковски” № 134. Днес дори и тя е поделена. Но опитите за обединение продължават. Стоян Михалев ги помни всички. Близо две десетилетия ги гледа от първия ред. И като певец, и като водещ, и като партиен активист. Има обяснение защо дясното все се обединява и все не успява да се обедини.

ДСБ, "Да, България" и "Зелените" искат нови писти на Витоша, но без сеч

„Причините винаги са двупосочни. Те са вътрешни и външни. Има инфилтрирани хора, има хора, които са се разколебавали, има хора, които са били откровено пазарувани. Но има и такива, които никога не се промениха. И останаха”, обяснява музикантът Стоян Михалев.

Вярва, че и новата коалиция "Демократична България" ще остане. Макар и от втори опит.

„Ние днес сме тук, макар че миналата година не бяхме заедно и разочаровахме нашите избиратели”, обяснява Атанас Атанасов, председател на ДСБ.

НАЙ-ГОРЕЩИЯТ СТОЛ: 4 здравни министри за 4 години

„Отне ни твърде много време да направим това, което трябваше да направим. Да заменим тази власт с друга. По-добра”, коментира Христо Иванов, председател на „Да, България”.

Готов е и кабинетът в сянка. С участието на представители от всички десни, сини, демократични и реформаторски сили през годините.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.