Ще продължи ли да е слънчево или да очакваме дъжд?

Новата работна седмица стартира със слънце и високи температури. Само на отделни в североизточните и планинските райони на Югозападна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми.

Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а максималните - между 25 и 30 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места по Северното Черноморие ще превали, възможно е и да прегърми. Ще се затопли и максималните температури ще са между 18 и 23 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, но само на отделни места в Рило-Родопска област ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, а на 2000 метра – около 11 градуса.

През първата половина от новата седмица времето ще остане топло и предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развива купеста облачност, по-значителна във вторник и през нощта срещу сряда, когато на отделни места ще превали краткотраен дъжд, информират още от НИМХ.

В сряда краткотрайни превалявания ще има главно в Рило-Родопската област.. Минималните температури най-често ще са между 9 и 14 градуса, а дневните през повечето дни - между 25 и 30 градуса. В четвъртък е възможно и да надхвърлят 30 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес