Вижте интервюто с Валентина Цветкова

Единствената в света жена пилот на правителствен самолет е българка. Валентина Цветкова признава, че е влюбена в работата си и я счита за своя мисия. Съчетава я с грижите за семейството и децата си.

Откакто се помня, нищо друго не съм искала, освен да летя”, каза Валентина в интервю за рубриката „Истории на успеха” с Деси Банова.

„ИСТОРИИ НА УСПЕХА” с Деси Банова: Единствената българка, стъпила на Еверест

Пътят към осъществяването на мечата на Валя обаче е труден. Вратите пред нея в социалистическа България се затварят една след друга и никой не й дава шанс да учи за пилот, но тя не се отказва. Завършва медицина, става акушер-гинеколог, но не спира да мечтае за небето. Учи спортна авиация и печели конкурс, който ѝ отваря пътя към гражданската.

Летенето е едно откъсване от Земята, откъсване от проблемите. Това е свобода”, споделя жената пилот.

„ИСТОРИИ НА УСПЕХА” с Деси Банова: Мисията да даряваш живот

До пилотската кабина на „Фалкон”-а стига случайно. Вижда, че се търсят пилоти и кандидатства почти на шега. Одобряват я и вече 19 години пилотира правителствения самолет.

Цената на професията ми е много голяма. Почти няма празник, на който да не съм на работа. Децата ми са свикнали, но пък за сметка на това малкото време, през което сме заедно, използваме пълноценно”, споделя Валентина.

Цялото интервю гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.