Запознайте се с д-р Явор Мaлинов

Във време, когато все повече двойки се сблъскват с невъзможността да създадат поколение, един лекар е насреща, за да им помага и да предлага решения. Д-р Явор Малинов е само на 29 години, но вече е зарадвал десетки семейства с така чаканата и жадувана рожба. Явор Малинов е специалист по репродуктивна медицина.

"ИСТОРИИ НА УСПЕХА" с Деcи Банова: Българският тенор, пял с Хосе Карерас (ВИДЕО)

Майка ми и баща ми са лекари. Малко или много, аз от училище знаех, че с това ще се занимавам. Играех си на „Спешно отделение”, когато бях в училище и се правех на лекар още оттогава. Интересуваха ме математиката и физиката, свиря на три музикални инструмента, но никога не съм си мислил и за секунда, че ще работя нещо друго освен медицина”, споделя медикът.

Той подчертава, че причините за репродуктивните проблеми на семействата у нас, са доста.

Жените все по-късно стават майки. Има един голям период от време, в който различни състояния могат да ги увредят до такава степен, че да намалят тяхната възможност да забременеят. Например яйчниковият резерв започва да намалява изключително много след 37-38-годишна възраст, може дори да се изчерпи. Има различни състояния като хламидиална инфекция, тазовъзпалителна болест, които могат да направят маточните тръби непроходими. Мъжкият фактор също става все по-сериозен. Представителите на някои професии, които са свързани с повече седене - например програмисти, шофьори, тираджии и т.н., са с по-лоши спермограми. Така, че колкото повече една двойка забавя създаването на дете във времето, толкова по-трудно става забременяването”, казва още д-р Малинов.

ИСТОРИИ НА УСПЕХА: Какво е общото между кокичето и киселото мляко?

Според него успехите си в работата той дължи на упорит труд и най-вече на удовлетворението, което изпитва от свършеното.

Като мотивация служи например удовлетворението от положителния тест за бременност при двойка, която от 15 години не може да си има бебе. Усещането е страхотно”, не крие вълнението си специалистът.

Той е категоричен, че ще продължава да се развива в България, защото обича родината си и вярва, че медиците у нас могат да имат много добър живот.

Цялото интервю гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.