Вижте колко се е променило ежедневието на Анета, след като Община Велико Търново й подаде ръка

Коренно променен е животът на Анета от Велико Търново – майката, която всеки ден изминаваше по 4 км, за да заведе детето си с увреждания на училище. Причината за тези неистови усилия беше, че доскоро жената и децата й живееха в покрайнините на старопрестолната столица. Шест месеца, след като NOVA разказа историята на семейството, те вече живеят далеч по-добре.

ПОДВИГЪТ НА ЕДНА МАЙКА: 4 км пеша, за да води детето си на училище

35-годишната жена поиска само едно – общинско жилище, което е по-близо до училището и детската градина на двамата й синове. И молбата й бе чута от местните власти. Те й осигуриха малък апартамент в оживен квартал. А синът й Пресиян, който страда от тежка форма на мускулна дистрофия, има нова количка. Анета се грижи не само за него, но и за по-малкия му брат – 5-годишния Божидар.

Вече си имаме и автобуси. За май месец съм си извадила карта за градския транспорт и ще се движим с автобусите. Вече забравихме проблемите от преди половин година”, разказа Анета пред камерата на „Здравей, България”.

Заради прогресирането на заболяването Пресиян вече не може да ходи на училище, но учители ще идват в новия им дом, за да може 15-годишното момче да се образова.

И след като животът на самотната майка отчасти се нареди, сега мечтите й са скромни – да си купи хладилник и бойлер.

Пресиян пък мечтае да отиде на море. Най-голямото му желание обаче е да оздравее.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.