Той сподели това в пост във Facebook страницата си

Екстремистът, участвал в рисковани спасителни операции на места, където не стъпва човешки крак, Иван Кристоф дарява 100 хиляди лева за спасяването на алпиниста Боян Петров, информира БГНЕС.

Известният като Човека паяк, Кристоф написа във Facebook страницата си, че не познава Боян, не познава нито планината, където се намира, нито приятелката му, която вчера обяви, че открива банкова сметка за набиране на средства, но от солидарност дарява заделените във фонд пари. 

"Ето банкова сметка с депозирани 100,077,43лв, от която щом отвори офиса на Банка Алианц може да се изтеглят парите 50,000 долара, за да се платят за хеликоптерната застраховка за издирването и спасяването в Хималаите на човека, когото не познавам, но разбрах, че е имал мечти и дете. Не вярвам в нащите политици на нищо, което казват. Познавам ги много добре!!! Също така не смятам, че е редно държавата да плаща от данъците ни, затова, като любител на Extreme/Екстрийм спортове, смятам, че е редно ние сами да се подържаме", написа Иван Кристоф във "Фейсбук" и публикува извлечение от сметката си.

"И аз имам син на тази възраст, и или се действа на момента или просто не даваш празни надежди и приказки", написа специалистът по катерене на небостъргачи в социалната мрежа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си