Петър Атанасов заяви, че непознат човек нарисувал неподходящите символи и абревиатури по гърба и гърдите на момчето

Не знаех какво има по тялото на сина ми. Неподходящите знаци и надписи бяха изрисувани от непознат човек на стадиона. След това детето си беше облякло тениската и видях рисунките, едва когато той вече беше на пистата”. Това каза в ефира на „Здравей, България” Петър Атанасов , баща на едно от двете деца, заснети на мача „Левски” – „Славия” с нацистки символи и обидни надписи по гърдите и гърбовете им.

Проверка след мача "Левски" – "Славия" заради деца с нацистки символи

Фотосите провокираха голям отзвук. Агенцията за закрила на детето започна проверка, резултатите от която се очаква да бъдат огласени в сряда.

Каква ще е реакцията, след като деца отправиха нацистки поздрави на мач?

Детето ми е първи клас и изобщо не знае какво означава тези неща. За първи път е изрисуван така. Просто стана грешка”, каза още Атанасов.

Той заяви, че не познава другото дете със свастики по гърба, нито родителите му.

Откриха родителите на децата със свастиките на мача "Левски"-"Славия"

Бащата бе категоричен, че синът му не е в опасност, когато стои на пистата на стадиона по време на футболна среща.

За първи път го заведох на стадиона, когато беше на 4 месеца. От 5-годишен ходи с мен на всички мачове”, каза още Атанасов.

Сега именно полицията, както и Закрила на детето, работят със семейството. Какво точно работят с тях не е ясно, защото от институцията не бяха подготвени да говорят за проверката си. 

"Сигурно имаме някаква вина, защото не съм видял навреме, ама при свършен факт няма какво да направим", казва бащата

След станалото, наказано ще се чувства детето, защото за известно време няма да ходи по мачове - не защото е направил беля, а защото вече го разпознавали и го сочели с пръст

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.