Не пропускайте последните приятелски срещи преди началото на Световното първенство по футбол в Русия

Последни приятелски срещи преди Мондиал 2018 в Русия, развръзката в Националната баскетболна асоциация и ключови стартове във Формула 1 са сред акцентите в спортните канали на DIEMA XTRA през юни. Проследете най-вълнуващото от света на спорта и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.

На 2 юни, събота, от 19.15 ч. зрителите ще могат да проследят контролата между Англия и Нигерия, която ще се играе на националния стадион "Уембли". На 7 юни от 22.00 ч. пък англичаните приемат отбора на Коста Рика на "Елънд Роуд" в Лийдс. Двата приятелски мача ще бъдат излъчени директно по DIEMA SPORT 2. Националният отбор на Англия започва участието си в Световното Първенство на 14 юни с двубой с Тунис, а останалите отбори в групата на англичани са Белгия и Панама.

През юни предстои развръзка в Националната Баскетболна Асоциация с финалната серия между претендентите за победата Голдън Стейт Уориърс и Кливланд Кавалиърс. Отборът на Голдън Стейт Уориърс постигна забележителен обрат срещу лидера в редовния сезон Хюстън Рокетс и по този начин за четвърта поредна година стана шампион на Западната конференция. Това ще е 10-и финал  за тима в НБА в опит за спечелване на 6-а титла. Съперник на "Войните" отново ще бъде воденият от Леброн Джеймс Кливланд Kавалиърс, който надви Бостън Селтикс с общ резултат от 4:3 успеха във финала на Източната конференция. Четвъртият пореден финал между най-добрите отбори от Източната и Западна Конференция започна с пряк двубой между двата тима в ранните часове на 1 юни. Всички двубои от финалния плейоф ще бъдат излъчени пряко в ефира на DIEMA SPORT 2. Кой ще бъде шампион в НБА, гледайте пряко по DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

И още баскетбол - в ефира на спортните канали през месеца ще бъдат излъчени и плейофите в испанската Лига Ендеса. Запазено място по DIEMA SPORT и по DIEMA SPORT 2 имат срещите от единия полуфинал и тези от финала.                                                       

Във Формула 1 ни очакват два вълнуващи старта – на 10 юни в Канада и на 24 юни във Франция. Пилотът на Мерцедес и световен шампион Люис Хамилтън е лидер в класирането с 110 точки, а второто място заема Себастиан Фетел от Ферари с 96 точки. Трети в класирането е Даниела Рикардо от Ред Бул, който завърши първи на старта в Монте Карло и спечели Гран При на Монако.  Седмият кръг от Формула 1 ще се проведе на пистата "Жил Вилньов" в Канада, като трасето е с дължина 4, 361 км. Надпреварата ще бъде излъчена на живо от 21.10 ч. в ефира на DIEMA SPORT 2. Другият традиционен старт през юни е на 24 във Франция на пистата „Пол Рикар“, дълга 5, 861 км. Състезанието е с начален час 17.10, а зрителите могат да го гледат по DIEMA SPORT 2. Феновете на Формула 1 ще могат да проследят на живо и тренировките и квалификацията преди стартовете.

В света на бокса също ще бъде интересно. На 6 юни от 21.30 ч. в Лондон ще се състои международна галавечер, която ще бъде излъчена от 21.00 ч. директно в ефира на DIEMA SPORT 2. Отново в спортния канал, но на 16 юни от 21.30 ч. зрителите ще могат да гледат международна галавечер в Нюкасъл.

Проследете най-интересните спортни събития през юни на живо по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.